Tlf. +45 62 62 21 51 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

ICM Fysioterapeutisk Træning

FYSIOTERAPEUTISK TRÆNING
I Idrætscenter Midtfyn har vi stort fokus på at skabe sundhed og velvære gennem fysisk aktivitet. For os handler sundhed og velvære ikke kun om at fjerne smerter og ubehag men i lige så høj grad om forebygge smerter og ubehag. Vi tror på at fysisk aktivitet spiller en vigtig rolle i at opnå dette.

Vi mener samtidig på at fysisk aktivitet på hold sikrer en mere effektiv træning af høj kvalitet samtidig med at det er meget motiverende at træne sammen med andre.

Som medlem af ICM Træning har du i løbet af ugen mulighed for at træne på mere end 50 forskellige hold – hvoraf mere end 10 hold er ledet af fysioterapeuter - kaldet Fysioterapeutisk Træning. Fælles for holdene med Fysioterapeutisk Træning er at de alle er ledet af uddannede fysioterapeuter hvilket sikrer dig høj kvalitet af træningen og lav risiko for skader. Holdene henvender sig til alle uanset højde, drøjde og fysisk formåen.

Book en gratis prøvetime til et af vores hold i reception eller ring på 62622151. En prøve time skal bookes før du møder op på hold.

Hvordan starter jeg op på Fysioterapeutisk træning?
* Er du medlem af ICM Træning er deltagelse på ovenstående hold en del af medlemsskabet. For information om medlemsskab og priser se her
* For at oprette et nyt hold skal der være mindst 8 borgere som ønsker at starte et hold.
* Der tages forbehold for at det ikke er alle Fysioterapeutisk Trænings hold som udbydes hele året.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte receptionen på 62622151 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Nakke & Skuldertræning
Dette hold er for alle der har smerter og ubehag i området omkring nakke og skulder – herunder også nogle former for hovedpine. Det er også holdet til dig der skal i gang med genoptræning efter en lang pause, skade eller operation.
Det primære fokus er på at styrke muskulaturen omkring nakke og skulder ved hjælp af specifik styrketræning. Herudover vil der være fokus på at øge koordination, mobilitet og balance omkring nakke og skulder.
Undervejs i timen anvendes forskellige træningsredskaber såsom håndvægte, vægtstænger, kettlebells, lacrossebolde mm.
Træningen ledes af fysioterapeut og træningen vil blive tilpasset den enkeltes niveau.

Ankel, Hofte & knætræning
Holdet for dig med ankel, hofte eller knæproblematikker uanset diagnose. Det er også holdet til dig der skal i gang med genoptræning efter en lang pause, skade eller operation.
Formålet med holdet er at øge styrke, koordination, mobilitet og balance omkring ankel, hofte og knæled. Herudover vil der være fokus på at øge koordination, mobilitet og balance omkring ankel, hofte og knæ.
Undervejs i timen trænes med forskellige træningsredskaber såsom TRX, Bosubolde, kettlebells, vægtstænger mm.
Træningen ledes af fysioterapeut og træningen vil blive tilpasset den enkeltes niveau.

Rygtræning
Dette hold er for dig som har eller som gerne vil forebygge rygproblemer. Det er også holdet til dig der skal i gang med genoptræning efter en lang pause, skade eller operation.
Formålet med holdet er at øge stabilitet, balance, koordination og mobilitet omkring ryg og mave. Herudover kan timerne også indeholde øvelser for ben og arme samt elementer af konditionstræning.
Øvelserne foregår primært på måtte på gulvet eller på træningsbolde.
Træningen ledes af fysioterapeut og træningen vil blive tilpasset den enkeltes niveau.

Funktionel Træning – Styrke & Performance
Dette hold er for dig som gerne vil styrke kropskerne samt arme og ben for at løfte din styrketræning til et højere niveau. Det er også holdet til dig som er kommet godt igennem genoptræning efter lang pause, skade eller operation.
Formålet med holdet er at øge styrke, stabilitet og mobilitet omkring de store led i kroppen gennem funktionelle øvelser med høj intensitet.
I træningen anvendes forskellige redskaber samt kropsvægtsøvelser i intervaller af forskellig varighed hvilket giver dig en stærkere krop og i en god balance.
Træningen ledes af fysioterapeut og træningen vil blive tilpasset den enkeltes niveau.

Seniortræning
Dette hold er primært rettet mod personer som er over 60 år og som gerne vil forbedre deres kondition og muskelstyrke ved at træne på hold.
Træning har en gavnlig effekt på hjertet og lunger samt kroppens muskler og led. Formålet med træningen er også at deltagerne opnår en følelse af bedre alment velbefindende og alt i alt en bedre livskvalitet.
I træningen anvendes forskellige redskaber samt kropsvægtsøvelser i intervaller af forskellig varighed hvilket giver dig en stærkere krop og i en god balance.
Træningen ledes af en fysioterapeut som tilpasser træningen til den enkeltes niveau – alle kan derfor være med uanset niveau.

Efterfødselstræning (TILBYDES IKKE PT.)
Dette hold er for dig som har født for nylig og som gerne vil tilbage i form efter graviditet og fødsel.
Træning finder sted på mindre hold, hvor der tages hensyn til individuelle problemstillinger. For at skabe variation og mest mulig effekt gøres der brug af forskellige redskaber såsom bolde, elastikker mm.
I træningen fokuseres der på at styrke de dybe stabiliserende muskler omkring bækken, lænd, bækkenbund og nakke/skuldre samt afspænding af stramme muskler.
Træningen ledes af en fysioterapeut som tilpasser niveauet efter den enkelte.

Skavankholdet – skånsom træning
Dette hold er for personer som har en eller anden ”skavank” i bevægeapparatet (slidgigt eller andre former for smerter i muskler og led).
Det anbefales at træne, fordi træning og bevægelse har en gavnlig effekt på kroppens led og musklerne som arbejder over dem. Dermed opnås en følelse af bedre alment befindende og alt i alt en bedre livskvalitet.
For at skabe variation og mest mulig effekt gøres der brug af forskellige redskaber såsom bolde, elastikker mm.
Træningen ledes af en fysioterapeut som tilpasser træningen til den enkeltes niveau – alle kan derfor være med uanset niveau.

KOL - Lungetræning
Dette hold er primært rettet mod personer som er eller har været Kronisk Obstruktiv Lungelidelse(KOL)-patienter. Det er holdet for dig som har astma eller andre lungelidelser.
KOL-patienter anbefales træne, fordi træning har en gavnlig effekt på hjerte, lunger og kroppens muskler. Formålet med holdet er at gøre dig i stand til at klare flere daglige gøremål, og derved opnå bedre livskvalitet.
Træningen indeholder elementer at konditionstræning og styrketræning efterfulgt af udspænding af de muskelgrupper som er blevet trænet.
Træningen ledes af en fysioterapeut som tilpasser træningen til den enkeltes niveau – alle kan derfor være med.

Kræft Træning
Dette hold er primært rettet mod personer som har eller har haft en kræftdiagnose.
Kræftpatienter anbefales at træne, fordi træning har en gavnlig effekt på kredsløbet og musklerne i kroppen – ligesom træning kan medvirke til en positiv træthedsfølelse. Formålet med holdet er at gøre dig i stand til at klare flere daglige gøremål, og derved opnå bedre livskvalitet.
Træningen indeholder elementer at konditionstræning og styrketræning efterfulgt af udspænding af de muskelgrupper som er blevet trænet.
Træningen ledes af en fysioterapeut som tilpasser træningen til den enkeltes niveau – alle kan derfor være med.

FYSIO Pilates
Dette hold er for dig som har eller har haft problemer med ryg, hofter, nakke eller skuldre som skyldes uhensigtsmæssig kropsholdning, generelle muskelspændinger, smerter i længere tid eller stress.
Formålet med holdet er at skabe en naturlig balance i kroppen ved at styrke de svage muskler og udspænde de stramme. Der arbejdes med at styrke kroppens kerne, de dybe mavemuskler, bækkenets muskler og de dybe rygmuskler. Derudover arbejdes der meget bevidst med åndedrættet. Træningen kan foregå med elastik, stor eller lille bold.Træningen ledes af en fysioterapeut som sørger for at tilpasse træningen til den enkeltes niveau.

Funktionel Træning - Styrke & Performance
Dette hold er for dig som gerne vil styrke kropskerne samt arme og ben for at løfte din styrketræning til et højere niveau. Det er også holdet til dig som er kommet godt igennem genoptræning efter lang pause, skade eller operation.Formålet med holdet er at øge styrke, stabilitet og mobilitet omkring de store led i kroppen gennem funktionelle øvelser med høj intensitet. I træningen anvendes forskellige redskaber samt kropsvægtsøvelser i intervaller af forskellig varighed hvilket giver dig en stærkere krop og i en god balance. Træningen ledes af fysioterapeut og træningen vil blive tilpasset den enkeltes niveau.

Møder og selskaber
Mder og selskaber

Let og lige til

Fra 2 til 1000 personer. Med eller uden overnatning. Fra sandwich og flaskevand til hvid dug og servering.

Læs mere om overnatning
Overnatning
Overnatning

Specielt

...til dig ... så sig det ikke til nogen. Vi henvender os specielt til feriegæster, håndværkere, idræts- og lejrskoler.

Midtfyns-Ferieby.dk